Ajankohtaiset


Tiedote 12.1.2023

Nuorten pianoakatemian opiskelijavalinta 2023

Nuorten pianoakatemian valintakokeet keväällä 2023 järjestetään kaksivaiheisena. Ensimmäinen vaihe järjestetään lauantaina 1.4.2023 Espoossa, Espoon kulttuurikeskuksessa, ja toinen vaihe etäyhteydellä keskiviikkona 5.4.2023.

Vapaamuotoiset hakemukset sekä muut alla mainitut dokumentit tulee toimittaa perjantaihin 24.3.2023 mennessä sähköpostiosoitteeseen nuortenpianoakatemia@gmail.com.

Hakemuksessa tulee käydä ilmi hakijan henkilö- ja osoitetiedot, huoltajan yhteystiedot sekä lyhyt selvitys tähänastisista musiikkiopinnoista ja mahdollisista saavutuksista. Hakijoita pyydetään toimittamaan ensimmäisen vaiheen valintakoeohjelman lisäksi oman pianonsoiton opettajan lausunto hakijan soveltuvuudesta Nuorten pianoakatemian opiskelijaksi.

Ensimmäisen vaiheen 1.4.2023 ohjelma:
* J.S. Bachin musiikkia
* Wieniläisklassisen sonaatin nopeatempoinen osa
* Vapaavalintainen ohjelma
Ohjelman suosituskesto on 15 minuuttia. Kaikki teokset on esitettävä ulkoa.

Tieto toiseen vaiheeseen päässeistä sekä lyhyt omaksumistehtävä lähetetään hakijoille viimeistään sunnuntaina 2.4.2023.
Toisessa vaiheessa 5.4.2023 hakijat haastatellaan ja he esittävät omaksumistehtävän.

Opiskelupaikka myönnetään yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Opiskelijoilta edellytetään sitoutumista pianoakatemian toimintaan. Nuorten pianoakatemian opiskelijaksi ei voida valita Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita.

Nuorten pianoakatemiaa tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Lisätietoja: 
nuortenpianoakatemia@gmail.com
www.nuortenpianoakatemia.fi


Tiedote 18.6.2021

Nuorten pianoakatemiaan seitsemän uutta opiskelijaa

Erityislahjakkaita nuoria pianisteja valmentavan Nuorten pianoakatemian kesäkuun 2021 aikana järjestetyssä kaksiosaisessa koesoitossa valittiin seitsemän uutta opiskelijaa. Uudet opiskelijat ovat iältään 12–18-vuotiaita ja ovat kotoisin Savonlinnasta, Turusta, Oulusta, Espoosta ja Helsingistä.

Pianoakatemiaan valittiin Ahti Alavillamo, 18, Hillevi Björkman, 12, Julia Elomaa, 14, Atte Kohtala, 13, Hilma Kolunen, 13, Kaika Niskakangas, 15, ja Ella Oksava, 13. Valitsijalautakunnan mukaan kriteerit täyttäviä lahjakkaita hakijoita oli enemmän kuin koulutukseen voitiin ottaa. Uudet opiskelijat aloittavat opiskelunsa elokuussa Mäntän Musiikkijuhlien (2.-8.8.2021) yhteydessä järjestettävällä kesäperiodilla.

Nuorten pianoakatemia on opiskelijoille maksuton koulutusohjelma, joka toimii Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoituksen turvin. Nuorten pianoakatemian opiskelijat tapaavat intensiivikurssien merkeissä 7–9 kertaa vuodessa.

Lisätietoja:
nuortenpianoakatemia@gmail.com


Tiedote 27.4.2021

Nuorten pianoakatemian opiskelijavalinta 2021

Nuorten pianoakatemian valintakokeet kesällä 2021 järjestetään kaksivaiheisena. Ensimmäinen vaihe toteutetaan videohakuna, jonka määräaika on torstai 10.6.2021, ja toinen vaihe etäyhteydellä perjantaina 18.6.2021.
Linkit hakuvideoihin sekä muut vaaditut dokumentit tulee toimittaa sähköpostiosoitteeseen nuortenpianoakatemia@gmail.com.

Ensimmäisen vaiheen videohaun ohjelma:
* J.S. Bachin musiikkia
* Wieniläisklassisen sonaatin nopeatempoinen osa
* Vapaavalintainen ohjelma
Ohjelman suosituskesto on 15 minuuttia. Kaikki teokset on esitettävä ulkoa. Valintakoevideossa on näyttävä hakijan kädet ja jalat. Koko ohjelmaa ei tarvitse tallentaa yhtäjaksoisesti: eri teokset voi tallentaa eri kertoina ja eri tiloissa. Kukin teos täytyy kuitenkin tallentaa leikkaamattomana yhdellä otolla.

Hakijoita pyydetään toimittamaan ensimmäisessä vaiheessa valintakoevideoiden lisäksi oman pianonsoiton opettajan lausunto hakijan soveltuvuudesta Nuorten pianoakatemian opiskelijaksi. Hakemuksessa tulee käydä ilmi hakijan myös henkilö- ja osoitetiedot, huoltajan yhteystiedot sekä lyhyt selvitys tähänastisista musiikkiopinnoista ja mahdollisista saavutuksista.

Toinen erä järjestetään etäyhteydellä perjantaina 18.6.2021, jolloin hakijat haastatellaan ja he esittävät lyhyen omaksumistehtävän, joka lähetetään heille viimeistään 14.6.2021.

Opiskelupaikka myönnetään yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Opiskelijoilta edellytetään sitoutumista pianoakatemian toimintaan. Nuorten pianoakatemian opiskelijaksi ei voida valita Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita.

Lisätietoja:
nuortenpianoakatemia@gmail.com
www.nuortenpianoakatemia.fi


Tiedote 6.11.2018

Nuorten pianoakatemiaan kuusi uutta opiskelijaa

Erityislahjakkaita nuoria pianisteja valmentavan Nuorten pianoakatemian koesoitossa sunnuntaina 4.11. valittiin kuusi uutta opiskelijaa. Uudet opiskelijat ovat iältään 10–16-vuotiaita ja ovat kotoisin mm. Mikkelistä, Keuruulta, Espoosta ja Helsingistä.

Pianoakatemiaan valittiin Leona Kunnamo, 16, Aino Lappalainen, 12, Pyry Paunio, 15, Vilina Rainisto, 12, Niilo Ruotsala, 16 ja Lumia Simos, 10. Valitsijalautakunnan mukaan kriteerit täyttäviä lahjakkaita hakijoita oli enemmän kuin koulutukseen voitiin ottaa. Tästä syystä lautakunta myönsi myös mestarikurssistipendit Carla Alasaarelalle, 16, Kaika Niskakankaalle, 12 ja Oskari Riihimäelle, 16.

Nuorten pianoakatemia on opiskelijoille maksuton koulutusohjelma, joka toimii Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoituksen turvin. Nuorten pianoakatemian opiskelijat tapaavat intensiivikurssien merkeissä 7–8 kertaa vuodessa. Viimeisen vuoden aikana pianoakatemiassa ovat opettaneet mm. pianotaiteilijat Tuija Hakkila, Antti Hotti, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Niklas Pokki, Robert Levin, Emanuel Krasovsky, Age Juurikas ja Jeremy Denk.

Lisätietoja:
nuortenpianoakatemia@gmail.com


Nuorten Pianoakatemian jatkolle huomattava avustus Jane ja Aatos Erkon Säätiöltä

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Nuorten pianoakatemia -hankkeen jatkamiselle 360 000 euron suuruisen avustuksen kolmeksi vuodeksi. Avustus on tarkoitettu kansainvälisten mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin.

Lataa tiedote


Nuorten pianoakatemialle merkittävä avustus Jane ja Aatos Erkon säätiöltä

”JANE JA AATOS ERKON SÄÄTIÖ on myöntänyt Nuorten pianoakatemia -hankkeelle 240 000 euron suuruisen avustuksen vuosiksi 2016–19. Avustus on tarkoitettu kansainvälisten mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin.

”Tällaista resurssia ei ole muualla Euroopassa. Tavoitteena on András Schiffintasoisten pianistien ja myös Yhdysvalloista harvemmin Eurooppaan opettamaan saapuvien gurujen saaminen mukaan”, Nuorten pianoakatemian hankekoordinaattori, lehtori Niklas Pokki kertoo.

Nuorten pianoakatemia on erityislahjakkaiden koulu- ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä, johon kuuluu kymmenen 11–18-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea.

”Nyt voimme myös verkostoitua ulkomaisten erityislahjakkaiden koulutusten kanssa”, Pokki riemuitsee.

Nuorten pianoakatemia perustettiin Suomen kulttuurirahaston tuella vuonna 2013.”

Lähde: Helsingin Sanomat 15.4.2016