Ajankohtaiset

Tiedote 6.11.2018

Nuorten pianoakatemiaan kuusi uutta opiskelijaa

Erityislahjakkaita nuoria pianisteja valmentavan Nuorten pianoakatemian koesoitossa sunnuntaina 4.11. valittiin kuusi uutta opiskelijaa. Uudet opiskelijat ovat iältään 10–16-vuotiaita ja ovat kotoisin mm. Mikkelistä, Keuruulta, Espoosta ja Helsingistä.

Pianoakatemiaan valittiin Leona Kunnamo, 16, Aino Lappalainen, 12, Pyry Paunio, 15, Vilina Rainisto, 12, Niilo Ruotsala, 16 ja Lumia Simos, 10. Valitsijalautakunnan mukaan kriteerit täyttäviä lahjakkaita hakijoita oli enemmän kuin koulutukseen voitiin ottaa. Tästä syystä lautakunta myönsi myös mestarikurssistipendit Carla Alasaarelalle, 16, Kaika Niskakankaalle, 12 ja Oskari Riihimäelle, 16.

Nuorten pianoakatemia on opiskelijoille maksuton koulutusohjelma, joka toimii Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoituksen turvin. Nuorten pianoakatemian opiskelijat tapaavat intensiivikurssien merkeissä 7–8 kertaa vuodessa. Viimeisen vuoden aikana pianoakatemiassa ovat opettaneet mm. pianotaiteilijat Tuija Hakkila, Antti Hotti, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Niklas Pokki, Robert Levin, Emanuel Krasovsky, Age Juurikas ja Jeremy Denk.

Lisätietoja:
nuortenpianoakatemia@gmail.com


Nuorten Pianoakatemian jatkolle huomattava avustus Jane ja Aatos Erkon Säätiöltä

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Nuorten pianoakatemia -hankkeen jatkamiselle 360 000 euron suuruisen avustuksen kolmeksi vuodeksi. Avustus on tarkoitettu kansainvälisten mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin.

Lataa tiedote


Nuorten pianoakatemialle merkittävä avustus Jane ja Aatos Erkon säätiöltä

”JANE JA AATOS ERKON SÄÄTIÖ on myöntänyt Nuorten pianoakatemia -hankkeelle 240 000 euron suuruisen avustuksen vuosiksi 2016–19. Avustus on tarkoitettu kansainvälisten mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin.

”Tällaista resurssia ei ole muualla Euroopassa. Tavoitteena on András Schiffintasoisten pianistien ja myös Yhdysvalloista harvemmin Eurooppaan opettamaan saapuvien gurujen saaminen mukaan”, Nuorten pianoakatemian hankekoordinaattori, lehtori Niklas Pokki kertoo.

Nuorten pianoakatemia on erityislahjakkaiden koulu- ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä, johon kuuluu kymmenen 11–18-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea.

”Nyt voimme myös verkostoitua ulkomaisten erityislahjakkaiden koulutusten kanssa”, Pokki riemuitsee.

Nuorten pianoakatemia perustettiin Suomen kulttuurirahaston tuella vuonna 2013.”

Lähde: Helsingin Sanomat 15.4.2016