Hilma Kolunen

Hilma Kolunen on kangasalalainen vuonna 2007 syntynyt nuori pianisti. Hilma on Itä-Helsingin musiikkiopiston oppilas ja hänen opettajiaan ovat Kristiina Junttu ja Katarina Nummi-Kuisma. Aikaisemmin häntä on opettanut Antti Hotti ja Katarina Nummi-Kuisma Helsingin konservatoriossa sekä Sanna Viitaniemi Pirkanmaan musiikkiopistossa. Nuorten pianoakatemiaan Hilma valittiin kesällä 2021.

Hilma on saanut opetusta Nuorten pianoakatemian periodeilla monilta eri opettajilta. Lisäksi hän on osallistunut mm. Mäntän Musiikkijuhlien, Raudaskylän Soivan Kesän ja Tampereen Pianoseuran mestarikursseille. Mestarikursseilla häntä on opettanut mm. Antti Hotti, Kristiina Junttu, Katarina Nummi-Kuisma, Meri Louhos, Paavali Jumppanen, Niklas Pokki, Risto Kyrö, Liisa Pohjola ja Konstantin Bogino. 

Hilma on palkittu Pirkanmaan pianokilpailussa vuonna 2018, Pianoaura-kilpailussa 2019, kansainvälisessä Tapiola-pianokilpailussa 2021 ja kansainvälisessä pianokilpailussa “Città di San Donà di Piave” vuonna 2022. Näiden lisäksi hän on osallistunut myös Helsinki Steinway Festivaliin vuonna 2018, Tapiola-pianokilpailuun 2019 ja Leevi Madetoja -pianokilpailuun 2022.

(Photo © Ville Hautakangas)