Niilo Ruotsala

Niilo Ruotsala (s. 2002) aloitti pianonsoiton 7-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Eero Mannisen johdolla. Tällä hetkellä Niilo opiskelee pianonsoittoa Helsingin konservatoriossa opettajanaan Antti Hotti. Nuorten pianoakatemiaan Niilo valittiin vuonna 2018. 

Niilo on palkittu mm. Madetoja-kilpailussa, Tapiola-kilpailussa, Melartin-kamarimusiikkikilpailussa ja Steinway Piano Festival -pianokilpailussa. Hän on myös ollut yksi finalisteista Nordic Junior -pianokilpailussa Ruotsin Arvikassa 2019. Vuoden 2019 syksyllä Niilo palkittiin Golden Classical Music Awards -kilpailussa ja hän esiintyi New Yorkin Carnegie Hallissa. 

Niilo on ollu monilla mestarikursseilla mm. opettajinaan Aquiles Delle-Vigne, Marc-André Hamelin, Konstantin Bogino ja Antti Siirala. Niilo on esiintynyt Helsingin Kaupunginorkesterin, Camerata Vihdin sekä Helsingin Lapsijousten solistina. Helsingin Kaupunginorkesteri myös kutsui Niilon sovittamaan Super Mario -kappaleen yhdessä säveltäjä Kirmo Lintisen kanssa. Pianonsoiton lisäksi Niilo harrastaa säveltämistä ja musiikintuottamista.