Tarmo Peltokoski

Tarmo Peltokoski (s. 2000) opiskelee Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Atso Almilan ja Sakari Oramon johdolla. Hänen piano-opettajansa on Antti Hotti. Vuosina 2016-2018 hän opiskeli pianonsoittoa Helsingin konservatoriossa Antti Hotin johdolla ja vuosina 2008-2016 Vaasan Kuula-opistossa Tuulikki Laitisen ja Kristiina Juntun johdolla. Muita tärkeitä opettajia ovat olleet mm. Henri Sigfridsson ja Konstantin Bogino. Tarmo on kuulunut Nuorten Pianoakatemiaan sen perustamisesta (2013) alkaen.

Tarmo on palkittu useissa pianokilpailuissa, mm. Tampereen pianokilpailussa 2017 (tunnustuspalkinto, erikoispalkinto parhaasta tilausteoksen esityksestä sekä Suomen arvostelijain liiton erikoispalkinto finaalin karismaattisimmasta lavaesiintymisestä ja yhteistyöstä kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa) ja Leevi Madetoja –kilpailussa 2018 (I palkinto). Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2017 hän oli nuorin osallistuja.

Tarmo on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Kuopion ja Vaasan kaupunginorkestereiden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt useilla festivaaleilla, kuten Mäntän, Korsholman, Turun ja Kauniaisten musiikkijuhlilla, Ritarihuoneen Kamarikesässä sekä PianoEspoo- ja Lux Musicae -festivaaleilla. Pro Musica -säätiö valitsi Tarmon vuoden nuoreksi muusikoksi 2018.

Tarmo aloitti kapellimestariopintonsa Jorma Panulan ohjauksessa vuonna 2014. Kursseilla Tarmo on johtanut mm. Sofian filharmonikkoja (Bulgaria), Janáček filharmoniaa (Ostrava, Tšekki), Etelä-Tanskan filharmonikoita, Jyväskylä Sinfoniaa ja Kuopion, Vaasan, Lappeenrannan sekä Seinäjoen kaupunginorkestereita. Vuonna 2019 hän johtaa Manilan sinfoniaorkesteria, Sinfonia Lahtea ja Pori Sinfoniettaa.

Sävellyksessä ja sovittamisessa Tarmoa ovat ohjanneet Joose Tammelin sekä Albert Lenkiewicz. Kuopion ja Vaasan kaupunginorkesterit ovat soittaneet hänen sävellyksiään.