Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Instagramissa

Opiskelukäytännöt

Tutustu tarkemmin Nuorten pianoakatemian opiskelukäytäntöihin, opetuksen sisältöön ja tavoitteisiin.

Nuorten pianoakatemiassa on kerrallaan noin kymmenen oppilasta, jotka ovat iältään 12–19-vuotiaita. Toimintamme muodostuu pääosin viikonlopun pituisista opetusperiodeista, joita järjestämme 6–9 vuodessa eri puolilla Suomea yhteistyössä eri musiikkioppilaitosten kanssa. 

Vaihtuvat opettajat ohjaavat monipuolista opiskelua opetusperiodien aikana. Opetusperiodeilla vierailee myös kansainvälisesti tunnettuja pianotaiteilijoita. Opetus tapahtuu ensisijaisesti suomeksi ja tarvittaessa englanniksi.

Soittotuntien lisäksi opetusperiodeilla järjestetään soitonopiskelua tukevaa toimintaa, kuten pianonsoiton harjoitteluun tai tekniikkaan liittyviä työpajoja, harjoittelun ohjausta, prima vista -soittoa, pianomusiikin historian opetusta, ohjelmistotietoutta, yhteismusisointia ja esiintymisvalmennusta.

Vuodesta 2023 alkaen opetustarjontaamme ovat kuuluneet myös kamarimusiikkiperiodit, joita tarjotaan yhteisesti Nuorten pianoakatemian ja Jousiakatemian oppilaille.

Nuorten pianoakatemian opetus on tarkoitettu lisävalmennukseksi oppilaan viikoittaisen soitonopiskelun rinnalle, joten pyrimme tekemään yhteistyötä kunkin oppilaan vakinaisen soitonopettajan ja kotioppilaitoksen kanssa.

Nuorten pianoakatemia haluaa edistää suomalaisen pianonsoiton ja pianopedagogiikan kehitystä panostamalla erityisesti varhaisnuorten ja nuorten koulutukseen. Tavoitteenamme on luoda inspiroiva ja kannustava ympäristö, jossa erityislahjakkaat nuoret oppivat sekä mestarikurssiopettajilta että toisiltaan.

Katso tulevien opetusperiodien ajankohdat.