Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Instagramissa

Hillevi Björkman

Hillevi aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana äitinsä Heidi Korhonen-Björkmanin johdolla. Vuonna 2015 Hillevi siirtyi Itä-Helsingin musiikkiopistoon Kristiina Juntun oppilaaksi. Syksystä 2021 lähtien Hilleviä opettaa Eero Manninen.

Nuorten pianoakatemian periodien lisäksi Hillevi on saanut mestarikursseilla opetusta Antti Hotilta, Kata Nummi-Kuismalta, Konstantin Boginolta, Henri Sigfridssonilta ja Annika Palmilta. Hillevi on osallistunut Tapiola-pianokilpailuun kaksi kertaa. Vuonna 2017 hänet palkittiin. Lisäksi hän on osallistunut kaksi kertaa Nuorten Chopin -tapahtumaan ja kerran Steinway-festivaaliin.

Vuonna 2022 Hillevi saavutti finaalipaikan Leevi Madetoja -kilpailun 13-16-vuotiaiden sarjassa. Alkukilpailussa Hillevi esitti mm. oman sävellyksensä, Etydin Es-duuri. Hillevi opiskelee musiikkiopistossa sivuaineena sävellystä Markku Klamin johdolla. Toisena sivuaineena Hillevi opiskelee viulunsoittoa Eriika Levanderin johdolla. Lisäksi hän soittaa silloin tällöin cembaloa ja hän on osallistunut continuonsoittajana musiikkiopiston barokkiperiodeille.

Säveltäjänä Hillevi osallistuu kesällä 2022 sävellysleirille Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin yhteydessä. Kesällä 2022 Hillevi toimii myös Sastamalan seurakunnan kesämuusikkona.

(Photo © Ville Lehvonen)