Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Instagramissa

Hilma Kolunen

Hilma Kolunen (s.2007) on kangasalalainen pianisti. Hilma on Itä-Helsingin musiikkiopiston oppilas ja hänen opettajiaan ovat Kristiina Junttu ja Katarina Nummi-Kuisma. Aikaisemmin häntä on opettanut Antti Hotti ja Katarina Nummi-Kuisma Helsingin konservatoriossa sekä Sanna Viitaniemi Pirkanmaan musiikkiopistossa. Nuorten pianoakatemiaan Hilma valittiin kesällä 2021.

Hilma on saanut opetusta monilta opettajilta myös Nuorten pianoakatemian periodeilla ja mm. Raudaskylän Soivan Kesän, Nurmeksen Kesäakatemian ja Chioggian Festival "Musica in Laguna d'arte" mestarikursseilla. Mestarikursseilla häntä on opettanut mm. Konstantin Bogino, Henri Sigfridsson, Teppo Koivisto, Erik T. Tawaststjerna ja Paavali Jumppanen.

Hilma on esiintynyt Nuorten pianoakatemian periodilla Camerata Vihti -kamariorkesterin ja mestarikurssilla Orchestra d'archi G. Zarlino di Chioggia solistina. Hilma on palkittu Pirkanmaan pianokilpailussa 2018, Pianoaura-kilpailussa 2019, kansainvälisessä Tapiola-pianokilpailussa 2021, kansainvälisessä pianokilpailussa “Città di San Donà di Piave” 2022 sekä kansainvälisessä pianokilpailussa "Forum Pianistico Città di Chioggia 2023". Hänelle on myönnetty diplomi kansainvälisessä pianokilpailussa X Stockholm International Music Competition (online) 2023.

Näiden lisäksi hän on osallistunut myös Helsinki Steinway Festivaliin vuonna 2018, Tapiola-pianokilpailuun 2019 ja Leevi Madetoja -pianokilpailuun 2022.

(Photo © Ville Lehvonen)