Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Instagramissa

Maximilian Fagerlund

Maximilian Fagerlund on nuori 17-vuotias pianisti Helsingistä. Hän aloitti pianonsoiton kuusivuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Junio Kimasen johdolla. Vuonna 2015 Maximilian jatkoi opintojaan Liisa Malmivaaran johdolla ensin Turun konservatoriossa ja vuodesta 2016 Helsingin konservatoriossa.

Maximilian on iäkseen hyvin kokenut esiintyjä, jonka soittotaidot ulottuvat klassisesta pianomusiikista myös kevyempään musiikkiin sekä improvisaatioon. Hän toimii lisäksi kamarimuusikkona, säestäjänä sekä aktiivisena säveltäjänä. Hänelle on myönnetty kansainvälisessä Jugend Musiziert kilpailussa tunnustuspalkinto teoksestaan ”Dabloons” sellolle ja pianolle. Pro Musica-säätiö on myöntänyt Maximilianille apurahan musiikkiopintojen edistämistä varten.

Maximilian osallistui vuoden 2022 valtakunnalliseen Chopin-tapahtumaan erinomaisin palauttein ja syksyllä 2023 hän soitti Rahmaninovin toista pianokonserttoa Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin solistina. Elokuussa 2024 Maximilian esiintyy Turun musiikkijuhlilla.

(Photo © Ville Lehvonen)